надомна работа от интернет

Какво трябва да знаем за надомната работа

Надомната работа е дейност, която се извършва у дома, срещу заплащане. Няма норма за това, колко трябва да се изработи на ден или час. Но заплащането зависи от обема на извършената работа, така че тези, които нямат други източници на доходи, са по-мотивирани да отделят повече време на ден, за да спечелят суми, с които могат да се издържат.

За кого е подходяща работата от вкъщи?

Домакини, майки с малки деца и безработни от двата пола са най-типичните представители на групата на търсещите надомна работа. Някои типове работа са подходящи и за младежи (повече за работата за ученици тук)

Отглеждането на децата чудесно може да се съчетае с някакъв вид надомна дейност, която майките имат квалификацията или таланта да извършват. За домакините това е начин да допринесат за семейния бюджет, в зависимост от възможностите (свободното време).

За безработните това може да се превърне в спасителен вариант в днешните условия на криза, стига да подходят по правилния начин.

За някои професии, като художници, телефонисти, обучители по езици, виртуални асистенти на фирми, и за хора с талант за писане на статии това е също предпочитан вид работа.

Предимства на надомната работа

Дори работещи, които имат ниски доходи, могат да потърсят надомна работа. Основното предимство на този вид работна заетост е, че желаещите да я извършват могат да изберат през кой период от денонощието могат да се занимават с дейности като сглобяване, изработване, шиене, писане на материали, преводи и др.

Другото предимство е възможността за избиране на обем от дейности, които съответстват на свободното време на желаещите. Така тези, които са безработни, както и тези, които имат повече свободно време, могат да се заемат с повече от една надомна работа, ако от един вид дейност получават поръчки не редовно, а през дадени периоди. Тогава съчетаването на няколко видове работа може да оформи добър доход.

Къде да търсим предложения за надомна работа и с какви рискове са свързани предложенията

Както медиите, така и онлайн пространството са пълни с обяви за надомна работа. Оказва се обаче, че много от тях не са сигурни, правата на желаещите да работят не са гарантирани, и има случаи, в които изработилите дадена работа в надомни условия не получават пълното заплащане или изобщо не го получават. Това е риск, който мнозина поемат поради това, че нямат други възможности.

Сигурността на работата, предлагана за извършване у дома, вълнува множеството кандидати за такава работа. В Интернет можете да намерите цели сайтове-справочници със съвети и списъци на предложения за работа, както и съвети за това, как можете да избегнете фалшивите предложения, чиято цел може да бъде например да вземат начални депозити от колкото може по-голям брой хора, а след това да не последва никакво възлагане на работа у дома.

Вече и доста български фирми предлагат възможности за работа у дома. Най-добрата гаранция за надеждност е фактът, че познати или приятели вече са извършвали такава работа към дадената фирма и вече са получили договореното възнаграждение. Друга гаранция е наличието на офиси на дадената фирма в различни градове в страната.

Един, доскоро неизвестен у нас и станал популярен напоследък, начин за печелене на пари от Интернет е чрез регистрация и участие в различни  сайтове, с което натрупваш постоянни суми. Повече информация може да видите на сайтовете, които обучават и предлагат такъв тип работа.

Надомна работа за желаещите да пишат текстове или да превеждат

За тези, които биха искали да пишат материали или да превеждат от дома, Интернет предлага много обяви за такива дейности. Но договарянето става лично и тук отново е предимство, ако познати вече са работили с дадената фирма и могат да потвърдят, че тя е коректна към извършващите надомна работа към нея.

Желаещите да пишат и превеждат материали също могат да се свържат с няколко фирми, предлагаши такъв вид работа, за да си гарантират повече работа и по-добри доходи.

Оферти на такива фирми се предлагат в сайта jobs.bg, в регионалните бъра по труда, а живеещите в София могат да потърсят оферти за надомна работа в Студентски град, където много фирми търсят желаещи за работа от дома сред студентите.

Класификация на десетте най-желани видове работа от дома

Можете да намерите даже класация на десетте най-желани видове надомна работа – включват се предложения за виртуални асистенти на фирми, преводачи, уеб дизайнери, туристически агенти, писатели, редактори и др.

Един отговор на “Какво трябва да знаем за надомната работа”

  1. В българските условия има голяма разлика между надомна работа и работа на свободна практика, а често двете се бъркат и се получава голям мишмаш. Още повече, че западните класации и идеи всъщност са почти тотално неприложими у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *