По-изгодно е да живеете под наем, отколкото в собствено жилище

Например: в момента един двустаен апартамент в София струва средно около 35 000 евро или 70 000 лева. Наемът на един подобен двустаен апартамент е в порядъка на 300-400 лева месечно. Нека направим проста сметка с банков влог в спестовна сметка. Да приемем, че годишната лихва е 8% и вие разполагате със 70 000 лева, пред вас стои въпроса – да купите ли апартамент за тези пари или да живеете под наем. Ако купите апартамента, 70 000 лева се изпаряват мигновенно и вече имате собствено жилище. Ако решите да внесете тези пари в банковата сметка с 8% годишна лихва, то вие ще получавате по 466лв месечно само от лихвите. Това означава, че ако си намерите апартамент с наем от 350 лева, вие всеки месец печелите по 116 лева.

И това е само в началото, ако не теглите лихвата от банковата си сметка, а само сумата за наема, тези пари ще се увеличават. За няколко години ще получите хиляди левове само от лихвата.

Естествено винаги има риск, цените на имотите може да се вдигнат, но това е непредвидим фактор, от друга страна цените на имотите може и да паднат.

Важно!

Богатите пестят – пести и ти със https://izbrah.com/

Всичко за жената

Пари от Интернет – Плащат! Личен опит!

Най-богатите българи

Вижте още


Публикувано

в

Теми: