Животът е промяна.

Когато хората ме питат “В какво да инвестирам?“ или “Какво ще ме посъветвате да направя?“, или “Ще ми дадете ли правилния отговор?“ аз се колебая и дипломатично се отдръпвам от раздаването на отговорите си. Причината за това е, че правилните отговори важат само в училище и в забавните игри. В реалността, всеки от нас има своите силни и слаби страни, своите дарби и способности. Ние също така имаме своите слабости… и както можете да забележите, нашите силни страни често са нашите слабости.

Според мен, животът е промяна. Според мен, ако не се промениш днес, може да се окажеш в сериозна опасност, защото светът се променя по-бързо от всякога. Хората, които са в най-голяма опасност са тези, които държат на старите отговори и старите бележници. С разпространението на Интернет, разстоянието между победители и победени ше се увеличава. Днес има деца, които все още не са завършили и средно образование, а вече правят милиони в “мрежата“. Те все още не са имали работа като служители, а може и да не им се наложи.

Както казах в предишните си книги, идеята за работна длъжност е идея на Индустриалната епоха. Всеки, който все още се придържа към нея и към правилата ѝ, ще бъде финансово опустошен, за разлика от онези, които следват правилата на Информационната епоха… повярвайте ми, правилата са различни. Ако се придържате към идеята за сигурна работа, автоматичното увеличение на заплащането и трудоия стаж, се придържате все още към правилата на Индустриалната епоха. Добрата новина е, че никога не е имало толкова много възможности за забогатяване – но за да го сторите, трябва просто да платите цената на промяната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *